URL

Ordbog: URL

[URI, internet adresse, Uniform Resource Location, web adresse ]

URL er en forkortelse af Uniform Resource Location og betyder i praksis adressen på en webside. Hvis du kigger i browserens adresselinke vil du se at denne side har URL'en:

Hvis vi ser på de enkelte elementer af en typisk URL ser det sådan ud:

URL: http://www.google.com/webmasters/1.htm

http:// definerer den protokol der benyttes på Internettet, nemlig Hyper Text Transport Protocol. (En definition for kommunikation mellem servere)

www.google.com angiver hvilken server dette website (ressource) findes på. Dette navn er typisk det som oversættes til en IP adresse.

Webmasters/1.htm angiver placeringen af websiden på serveren, her ligger siden 1.htm i mappen /webmasters/. Dette kaldes også stien til siden.

En URL har altså formlen: protokol://server/sti

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!