Spam

Ordbog: Spam

[spam, emailspam, email spam, søgemaskinespam, søgemaskine spam]

Spam er et stærkt følelsesladet ord, som der ofte er stor uenighed om hvad faktisk betyder. Det afhænger meget af hvem man spørger. Flest er dog enige om betegnelsen, når det gælder de mange irriterende uønskede emails.

Indenfor søgemaskineoptimering snakkes der også meget om spam - eller, som det ofte kaldes, søgemaskinespam. Betegnelsen er opfundet af søgemaskinerne og dækker websites og links mellem sites, som er konstrueret på en sådan måde, at søgemaskinerne ikke vil have dem med i deres index. Det er søgemaskinernes algoritmiske redaktionelle regler.

I modsætning til emailspam er søgemaskinespam ikke i sig selv ulovligt. Der er ingen love der kræver at man publicerer sit website på lige præcis den måde Google, MSN eller Yahoo vil have det. Det er dit eget valg. På den anden side er de samme søgemaskiner, meget naturligt, berettiget til at afgøre hvad de vil, eller kan, optage i deres indekser.

For mange websites vedkommende kan det godt betale sig slavisk at følge de retningslinier søgemaskinerne publicerer. Men for andre typer af websites og brancher er det ganske simpelt ikke nok. Og det anerkender søgemaskinerne faktisk også selv. Således blev en af de mere kendte ledere på Yahoo, Tim Mayer, for nyligt citeret for at det ikke nytter noget at "... møde op med et sværd til en pistolkamp!". Med dette mente han, at man må acceptere at anvende de metoder som nu engang er nødvendige i forhold til den enkelte "kamp".

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!