Sitemap

Ordbog: Sitemap

[sideoversigt, hallway page]

Et sitemap kan bedst sammenlignes med et index. Sitemap er en oversigt over (alle) sider på et website og et sitemap er en god hjælp til både brugere og søgemaskiner når de skal finde rundt på et website.

Et sitemap kan laves på flere forskellige måder. Man kan lave et manuelt sitemap, hvor man lister alle sider med link til siderne. Man kan programmere sig ud af at lave et sitemap, sådan at hver gang man laver en ny side, oprettes der et link i sitemap. Den sidste metode er det som benyttes i et CMS.

Den absolut bedste måde at lave et søgemaskinevenligt sitemap på, uanset om det er manuelt eller automatisk, er ved at benytte sidens titel som link og så indsætte en kort beskrivelse (f.eks. meta description) nedenunder. Sitemap kommer på den måde til at ligne Googles søgeresultatsider.

Et XML Sitemap, adskiller sig fra et almindeligt (HTML) sitemap ved at være skrevet i XML. Mere om XML Sitemap.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!