Søgemaskiner

Ordbog: Søgemaskiner

[søgemaskine, search engines, søgerobotter, søgemaskine]

Søgemaskiner er teknisk set en betegnelse for (normalt online) søgeredskaber, hvor såvel dataindsamling og rankering af dokumenter foregår på en automatiseret måde.

Både søgemaskiner og såkaldte kataloger, eller directories, kan bruges til at lede efter online resourser, websites og websider. De adskiller sig ikke nødvendigvis så meget i funktionalitet for den enkelte bruger, men i høj grad på hvordan de er opbygget.

Søgemaskinerne kan med deres automatiske tilgang til dataindsamling og organisering håndtere langt flere sider, end de manuelt opbyggede kataloger. Google har således mange milliarder sider i deres indeks, hvorimod en katalog som det Jubii, Yahoo eller dMoz driver "kun" har nogle få hundredetusinde eller millioner.

Søgemaskiner er gode, hvis man leder efter bestemt websider med noget helt bestemt information, hvorimod kataloger er gode til at finde bestemte websites.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!