ROI

Ordbog: ROI

[return on investment, kampagnegevinst, kampagneoverskud]

ROI er en forkortelse for Return On Investment (i hvert fald i vores branche).

ROI bergnes normalt som den procentvise fortjeneste ved en markedsføringsaktivitet. Hvis du bruger 10.000 kroner på en kampagne og du har en fortjeneste som følge af den på 20.000 kroner, så har du en ROI på 100%

Normalt vil al markedsføring med en dokumenterbar positiv ROI altid kunne betale sig, og bør ikke begrænses af fastlåste budgetter. Hvis du tjener 2 kroner, hver gang du bruger en, hvorfor så sætte et loft for hvor meget du bruger?

Undtagelsen er naturligvis, hvis du ikke kan følge med i leveringen af den vare eller ydelse du sælger. Men i så fald har du et flaskehalsproblem, som du sikkert bør overveje at gøre noget ved. Men det er en helt anden snak.

Det er ikke altid helt let at måle den nøjagtige ROI på en kampagne. Det kommer noget an på omstændighederne. Indenfor nogle markeder er det f.eks. meget almindelig at folk surfer på Nettet og researcher i deres arbejdstid - og responderer måske på en af dine reklamekampagner (på deres arbejdscomputer) og når de så kommer hjem handler de (på deres private computer). Det kan i sådanne, og masser af lignende tilfælde, være umuligt at måle sammenhængen med den respons du fik på kampagnen og det efterfølgende salg.

Der er også en del markeder, hvor folk surfer og researcher på nettet, men så laver den endelige bestiling eller handel off-line. Det gælder f.eks. ejendomsmæglere - ingen køber huset online, men de fleste starter med at researche her.

Der findes forskellige muligheder for at måle også off-line konverteringer, men det bliver for omstændigt at komme ind på her i ordbogen.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!