EPC

Ordbog: EPC

[earnings per click, indtjening pr. klik]

EPC er en forkortelse for Earnings Per Click - eller indtjening pr. klik på dansk.

EPC bruges til at beregne hvor meget du reelt set tjener pr. klik på de annoncer som du har kørende på dit website - hvis du da har det.

EPC bruges både til at beregne den gennemsnitlige pris du får på affiliate programmer, contextuelle annoncer som Google AdSense og på traditionelle bannerannoncer.

Det er ikke alle annoncenetværk der rapporterer EPC for dig - og det er ikke engang samme måde, dem som gør det, gør det på. Nogle viser EPC, som gennemsnitlig indtjening pr. 100 klik - andre på enkelt kliknivau.

Med Google AdSense skal du selv beregne din EPC. Google oplyser hvor meget din eCPM er (effektiv CPM), hvor mange annoncevisninger og kliks der har været og hvad din indtjening på de kliks har været. Ud fra det kan du beregne din EPC ved at dividere den samlede indtjening med antallet af kliks. Hvis du f.eks. har tjent 700 kroner, og der har været 1000 kliks, så er din EPC 70 øre.

Det du bl.a. kan bruge EPC til er, at se hvor meget du egenligt tjener på de brugere du sender væk fra dit website. For mange websites kan det godt være en god målestok at optimere efter. Det er for mange bedre at have få der klikker sig væk fra sitet til en høj klikpris - end mange der klikker sig væk, med en lille klikpris. Hvis bundlinien er den samme, så vil de fleste foretrække, at der er færre der klikker sig væk.

Ord der starter med: E

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!