Directory

Ordbog: Directory

[katalog, index, indeks]

Et directory er det der på dansk oftest kaldes for et katalog eller et indeks. Jeg foretrækker det første udtryk.

Kataloger opbygges af rigtige mennesker - redaktører, som oftest med en baggrund som bibliotekarer. De gennemser manuelt alle websteder inden de optages i kataloget i den rigtige kategori.

Kategorierne i et katalog er hierarkisk opbygget, med de bredeste emner øverst og smallere og smallere emner, som man bevæger sig ned igennem strukturen.

To af de største kataloger i verden er Yahoo og ODP

Katalogerne spiller ikke så stor en rolle som de tidligere gjorde. De er ikke længere så markant fremhævet på de store søgemaskiner og portaler som tidligere og du får ikke nær den direkte trafik fra dem som tidligere.

Der er dog fortsat en vis værdi i, at tilmelde sig til de beste kataloger, bl.a. fordi links fra de bedste kataloger opfattes som "possitive stemmer" i en række andre søgemaskiner - herunder ikke mindst Google.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!