Cloaking

Ordbog: Cloaking

[kloaking, IP-delivery, personificering, personalized delivery]

Cloaking kaldes også af for ”personalized delivery” eller ”IP targeting”. Uanset navnet går der grundlæggende ud på, at vise forskellige sider eller indhold ud fra hvem den besøgende er.

I forbindelse med søgemaskineoptimering anvendes cloaking som oftest til, at vise et indhold til søgemaskinernes robotter og et andet til de almindelige besøgende.

Det er i princippet det samme der sker med ”personalized delivery” - personificering af sider. Forskellen ligger ene og alene i intentionen med det der gøres. Og netop derfor kan det være meget svært på et objektivt teknisk niveau at bedømme om noget er "cloaking" eller ”personalized delivery”.

Cloaking har været meget diskuteret og betragtes af nogle som spam. Det er en kontroversiel teknik. Cloaking er ikke i sig selv ulovligt.

Google har en meget stram politik mod cloaking og udelukker som regel de sites der anvender cloaking, såfremt de finder ud af det. Det er dog langt fra altid de gør det. Yahoio og Bing har en lidt mere afslappet politik omkring cloaking og udelukker som regel kun websites hvis det direkte skader søgeresultaterne.

Det kan ikke anbefales at begynde at rode med cloaking, med mindre man er virkelig dygtig til SEO og web-teknik generelt. Det er IKKE, som nogle fejlagtigt påstår, en let vej til bedre placeringer i søgemaskinerne, men i nogle situationer kan det være en hjælp i arbejdet med SEO.

Indenfor nogle brancher, som piller, gambling og adult, bruges cloaking mere end i andre brancher.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!