Canonicalization

Ordbog: Canonicalization

[kanonisering, URL kanonisering, standardization, normalization, normalisering, standardisering]

Udtrykket canonicalization eller kanonisering bruges i forbindelse med URL’s hvor det betyder, at én side har én URL.

Canonicalization er en proces, hvor man gennemgår et website og tjekker om en side kan kaldes med flere forskellige URL’er. Et eksempel hvor canonicalization er aktuel er i forhold til om et domæne skrives med eller uden www - http://www.domæne.dk og http://domæne.dk.

Når en side kan kaldes med flere forskellige URL’er har det en række negative konsekvenser, dels kan siden blive opfattet som spam og blive udelukket fra søgemaskinernes indeks, dels har man som webmaster ikke kontrol over hvilken version der bliver indekseret og sidst men ikke mindst er der stor risiko for at linkpopulariteten bliver udvandet idet folk sandsynligvis vil linke til forskellige URL’er.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!