CPM

Ordbog: CPM

[cost per mille, omkostninger per tusind, pris per 1000]

CPM er en forkortelse for "Cost Per Mille". Mille er det latinske ord for tallet 1000 - altså cost per 1000, eller pris per 1000.

CPM bruges ofte i forbindelse med annoncering, og reklameindtægter, som en betegnelse for hvad prisen, eller indtjeningen, er per 1000 sidevisninger.

I gamle dage (det vil sige før dot-com crashet) var det mest almindelige at annoncering på Nettet blev afregnet med en CPM-model - det vil sige, en pris for hver 1000 sidevisninger, eller impressions.

I dag afregnes de fleste annoncer på en CPC-model (Cost Per Click) - det vil sige en pris for hvert klik (respons) frem for bare visninger.

CPM bruges også i forbindelse med annonceindtjening - og her bruges CPM fortsat en del. Ikke som afregningsmodel, men som en model for at udregne effektiviteten af annonceindtægten på et website.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!