Algoritme

Ordbog: Algoritme

[algo, algorithm]

I forbindelse med søgemaskineoptimering anvendes ofte udtrykket ”algoritme” som er en betegnelse for den samlede mekanisme i søgemaskinen, der vurderer hvilke sider der er mest relevante i forhold til en given søgning.

Når der indtastes et ord eller en frase i søgemaskinens søgefelt, og klikkes på søg, finder søgemaskinen (sådan lidt forenklet sagt) først alle de dokumenter i indekset, der matcher søgningen. Det kan meget let ende med flere millioner dokumenter.

Det er derfor nødvendigt efterfølgende at sortere disse dokumenter, så de mest relevante kommer først i søgeresultatet - ingen gider bladre 10 millioner sider frem, for at finde det rigtige link. Det er ”algoritmen” der sørger for at det er de mest relevante resultater der vises øverst.

Alle algoritmer er forskellige - de ser på forskellige ting og vurderer dem forskelligt. Søgemaskinernes algoritmer er hemmelige for offentligheden. Det er søgemaskinernes forretningshemmelighed i lighed med f.eks. opskriften på Coca Cola.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!