ALT-koder

Ordbog: ALT-koder

[ALT-tags, alternativ billedtekst]

Med ALT-koder kan du tilføje en alternativ tekst til dine billeder. ALT-teksten vises, når musen bevæger sig hen over billedet.

Teksten læses desuden af søgemaskinernes robotter og kan hjælpe blinde med, at fortolke siden med skærmlæser-programmer.

Du skal ikke misbruge ALT-tekster og proppe dem med uendelige gentagelser af dine nøgleord. Det opfattes som spam af søgemaskinerne.

Skriv i stedet nogle gode forklaringer på illustrationerne, så blinde, svagtseende og søgemaskiner kan ”forstå” dem. Naturligvis er det i orden at bruge dine vigtigste nøgleord for siden i disse beskrivelser – men overdriv ikke.

Effekten af ALT-tekster i forhold til søgemaskineoptimering er meget begrænset. Generelt lægger søgemaskiner ikke så meget vægt på tekster der ikke kan ses af brugerne uden at de gør noget aktivt først – herunder ALT-tekster.

Gode tilbud fra deMib.com ...
Få en grundig SEO Analyse af dit website En SEO Analyse laves med henblik på, at identificere og beskrive de ting du med fordel kan ændre på dit website, så du opnår en større gennemslagskraft og synlighed i søgemaskinerne. Klik her og læs mere!
En stærk rammeaftale for din SEO Med en SEO retainer aftale er du sikret den løbende fokus på din søgemaskineoptimering, som der skal til, for at opnå de bedste resultater. Klik her og læs mere!
Få en stærk SEO-uddannelse Jo mere du selv ved om SEO jo bedre vil dit website blive optimeret - uanset om du selv ender med, at lave det hele, eller overlader lidt eller meget af det til os. Klik her og læs mere!